Intervju sa Oliverom, (34) Opatija – Thalassomakeover 2020

Olivera Lesinger (34) – voditeljica tržišta UK&Overseas u turisičkoj agenciji “Katarina Line” Hrvatska

Intervju sa Oliverom Lesinger (34), #Thalassomakeover2020

1. Koliko dugo se borite s viškom kilograma te da li ste i prije pokušavala sa mršavljenjem? Koliko je  teško biti ustrajan u borbi sa kilogramima?

S kilogramima se borim vec duže, posebice je eskaliralo nakon poroda. Imala sam nekoliko pokušaja mršavljenja, no rekla bih da odluka očito tada nije bila sazrijela, pa sam odustajala.

Tada je to bilo teško. Danas, kada mogu reći da sam već na pola puta do svog cilja, nije teško ostati ustrajan. Početak je uvijek najteži i važno je imati nekoga tko će vas pogurati kada eventualno zastanete.

2. Koliko je vama bitan vanjski izgled i koliko vam to utječe na samopouzdanje?

Vanjski mi je izgled, kao i svakoj zeni, važan. Zaista ne mogu reći najvažniji, no svakako je bitan i doprinosi samopouzdanju. Naravno da čovjek što bolje izgleda, to se bolje i osjeća. Ona dobra stara izreka “u zdravom tijelu, zdravi duh” apsolutna je istina.

3. Prijavila ste se za ThalassoMakeover u  Thalassotherapiji Opatija. Što Vas je privuklo? Da li je odluka bila teška s obzirom da se odvija pred očima javnosti?

Ono što me je privuklo teško je sažeti u par riječi. Rekla bih sad laički – zvijezde su se posložile 🙂 Naime, moja odluka da 2020 bude godina velikih promjena za mene i moje zdravlje poklopila se s Thalassomakeoverom. Dakle, činjenice da je Thalassotherapia Opatija najbolja ustanova takve vrste u Hrvatskoj, da ima cijeli tim stručnjaka koji nam se u ThalassoMakeoveru nesebično stavljaju na raspolaganje da bi nam pomogli i usmjeravali nas, te da mi je sve nadomak ruke u mojoj Opatiji, bile su okidači za moju prijavu. Najlakše se bilo prijaviti, no kada je stigao poziv za audiciju, lagala bih kada bih rekla da nisam imala tremu; jesam, i to ogromnu. Ta audicija bila je moj najveći dosadašnji izlazak iz comfort zone. Teško je javno podijeliti bilo kakav problem, no kada je cilj zdravlje i kada se čvrsto odlučite na promjenu, jednostavno ne brinete o tome što će javnost reći. Štoviše, krenete u to još pozitivniji jer tko zna, možda uspijete nekoga i motivirati na promjenu u koju i sami krećete. 

4. Ukratko, kakvo je vaše iskustvo u Thalassotherapiji / Thalasso Wellness Centru Opatija od prvog dojma do sada?

Reći da je moje iskustvo prekrasno i pozitivno, zaista ne bi bilo dovoljno. Svaki susret s našim doktorima, našom nutricionisticom, našom trenericom i cijelim ThalassoWellness timom protekne nadasve motivirajuće, pozitivno i znojno 🙂 Naš dragi “stručni stožer”, kako ih odmilja volim zvati, odlično pazi na nas i svatko nam ponaosob prenosi svoja znanja i iskustva što je meni neprocijenjivo u ovom procesu. Najveći dio posla je potom na nama samima.

5. Što Vam je bilo najteže?

Najteži je bio početak, ne čak toliko u smislu neke fizičke gladi ili teških treninga, već sama promjena životnog stila, usvajanje novih navika, planiranje obroka i organizacija s ostalim životnim i poslovnim obavezama. No, uz podršku mojih najdražih, ali i mojih bliskih suradnika, predanost me je ubrzo dovela do izvrsnih rezultata što je pak samo ojačalo moju želju i volju.

6. Što Vam se najviše dojmilo u programu?

Osim što sam samu sebe iznenadila, najviše su me se dojmili naši ljudi, nas stručni stožer, njihova profesionalnost, toplina i predanost cijelom projektu. Mislim da je jako važno reći da su nam svi na raspolaganju i da cijeli nas makeover bez ijednog od njih ne bi bio provediv. Thalassotherapia Opatija je idealan spoj stručnjaka iz svih grana medicine, znanosti, sporta i ljepote koji vas dovode do istinske promjene, i zdravlja i izgleda.

7. Kako reagira okolina na vaše sudjelovanje u  ThalassoMakeover-u?

Okolina te prije svega meni bliski i važni ljudi, i prijatelji,  reagiraju izrazito pozitivno i iznenađeno, puni su podrške, što je lijepo  i također jako poticajno. 

8. Što je za vas najvrednije što ste dobila iz ovog iskustva? 

Jednostavno – stečene navike i usvojeno znanje, zdravlje, te neprocjenjivi odnosi sa divnim ljudima!

9. Vaši planovi za dalje?

Moj je plan nastaviti mijenjati svoj život, doći do idealne težine i nadam se utjecati i na promjenu života drugih ljudi koji biju bitku s kilogramima ili narušenim zdravljem. 

10. Što bi preporučila drugima koji imaju sličnu borbu sa kilogramima?

Borite se, vjerujte, možete! Ne bježite od tog problema, suočite se s njime i neka vas ne brine sram, ne ustručavajte se potražiti pomoć jer sami ćete puno teže ili nikako. 

11. Nešto za kraj?

Thalassotherapia Opatija, beskrajno Vam hvala, volim vas!